Deputații PSRM au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de către Maia Sandu. Astfel, în următoarele zile, actualul guvern ar putea cădea. Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook după ședința parlamentului.

Președintele a menționat că procesele politice din ultimele zile sunt tensionate, dar nu fatale pentru coaliția de guvernământ. „Există teren și timp (câteva zile) pentru ca inițiativa anticonstituțională să fie retrasă. Există încă răgaz pentru reflecții din partea conducerii Blocului ACUM și pentru înțelegerea faptului că procurorul general nu poate fi subordonat politic, iar coaliția nu trebuie jertfită pe altarul ambițiilor personale”, scrie în postare.

Igor Dodon a îndemnat toate fracțiunile parlamentare din coaliția de guvernare să demonstreze în această perioadă tensionată calm, chibzuință și luciditate și să nu dea foc la casă din supărare și furie.

„Cetățenii așteaptă de la guvernare nu confruntare de ambiții și de interese partinice, ci rezultate concrete în economie, în viața socială, în promovarea unor reforme eficiente, corecte și coerente cu conceptul de stat de drept. Avem de rezolvat multe probleme în țară, nu să ne certăm între noi, fiindcă este și iresponsabil, și imatur, după greutățile și riscurile comune prin care am trecut acum cinci luni”, a mai scris acesta.

La sfârșitul postării, Dodon a scris că încă se poate ajunge la o înțelegere cumpătată, pentru a ieși din impas, pentru a evita și destrămarea majorității parlamentare și eventual alegerile anticipate.

Amintim că, astăzi în parlament, deputații PSRM au depus o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de către Maia Sandu. Aceștia au menționat că proiectul de lege propus de Maia Sandu readuce procuratura sub control politic, iar ziua de 6 noiembrie (când a fost anunțat public intenția de a angaja răspunderea de către Maia Sandu) a însemnat „întoarcerea armelor împotriva justiției”.