Calitatea imaginii, durabilitate și protecție. De ce trebuie să investești în ochelari de calitate

ochelari-vedere-chisinau

În ultima perioadă ai observat că te chinui să descifrezi numărul microbuzului care se apropie? Ori abia deslușești fața persoanei care este la câțiva metri depărtare? Este clar. Ai nevoie de o pereche de ochelari.

Ce fel de ochelari? De calitate. O pereche de ochelari cu lentile buni înseamnă:

# Calitatea imaginii

Imaginea pe care o vei vedea prin lentilele de ochelari este direct proporțională cu materialul din care sunt fabricați și cu precizia confecționării lor, în conformitate cu rețeta medicală prescrisă. Atenție! Rețeta nu trebuie să fie mai veche de un an. Există mai multe tipuri de ochelari:
# de citit;
# de protecție;
# cu lentile monofocale – li se mai spune ochelari de vedere de aproape și de departe, adică au o singură putere dioptrică pe toată suprafața lentilei;
# cu lentile progresive – tipul de ochelari care înglobează mai multe dioptrii. Are linii care delimitează imaginile în funcție de ceea ce ai nevoie să vezi. Sunt comozi pentru cei care au nevoie de o pereche de ochelari de citit, dar și pentru vedere la distanță.

Dacă este să vorbim de materialul din care sunt fabricați, ochelarii pot fi din:
# sticlă;
# plastic (acril sau policarbonat).

Indiferent de tipul ori materialul ochelarilor, vei simți calitatea lor, după ce vei analiza imaginea pe care o vezi prin lentile. Aceasta trebuie să fie:
# clară;
# focalizată;
# exactă.

lentile-pentru-ochelari-chisinau

# Durabilitate

Este de la sine înțeles că o pereche de ochelari de proastă calitate se va defecta cât ai zice pește. Explicația e simplă: sticla ieftină se strică la prima scăpare, iar plasticul de calitate îndoielnică se zgârie la o simplă atingere. De asta fii cu ochii în patru! S-ar putea să vrei să economisești, dar, de fapt, vei plăti dublu.

optica-chisinau

# Protecție

Scopul ochelarilor de vedere, pe lângă corecție, este și protecția ochilor. Este important să-ți „odihnești” ochii, nu să îi pui mereu sub presiune. Ochelarii cu lentile nepotrivite vor micșora gradul de protecție ori nu vor proteja deloc ochii tăi (de raze UV, de factori externi, de oboseală), iar asta va duce la probleme grave – amețeli, dureri frecvente de cap sau chiar vedere dublă. Toate aceste lucruri îți vor îngreuna viața, sau, dacă ai de gând să urci la volan, chiar ți-o vor pune în pericol.

Știința a evoluat mult în ultimul timp și ar fi, cel puțin bizar, să te limitezi la aceleași tipuri de ochelari care se purtau încă acum câțiva ani. Pentru o protecție mai bună a ochilor, optează pentru o pereche de ochelari cu strat antireflex. Asta înseamnă că oamenii, obiectele, dar și lumina puternică nu se va reflecta în lentilele tale, oferindu-ți un plus de confort.

Un alt factor important este tratamentul UV. O pereche de ochelari buni neapărat va avea acel strat protector împotriva radiației, ceea ce lipsește cu desăvârșire unor ochelari de calitate îndoielnică.

Dacă vrei lentile cu adevărat bune, de calitate garantată, vino la Pro-Optic să alegi din gama largă de produse. Magazinul de optică din Chișinău îți oferă inclusiv consultație oftalmologică gratuită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente