A fost la comuniști, la Usatîi, la democrați și acum e șef de fracțiune în CMC a PSRM-ului. Despre cine este vorba

images_cms-image-000076114

Unul din foștii miniștri ai Tineretului și Sportului, Serghei Afanasenco, a fost numit șef de fracțiune a PSRM în Consiliul Municipal Chișinău. Afanasenco are un trecut politic bogat, fiind deputat la comuniști, ulterior regăsindu-se pe lista lui Renato Usatîi, apoi la PDM și în final în Consiliul Municipal Chișinău.

„Ieri a fost luată decizia de a desemna în calitate de președinte al fracțiunii PSRM în CMC pe dl Afanaseco Serghei, vice: Cojocaru Dinari, Odintsov Alexandr, Polodiuc Ludmila, Popa Svetlana. Într-un ceas bun”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Despre biografia lui Afanasenco.

În 2009, timp de câteva luni, Afanasenco a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele partidului comuniștilor, după care legislativul a fost dizolvat. A ajuns deputat după ce a candidat pe lista PCRM, fiind al 57-lea. El s-a regăsit în lista PCRM și în 2010, la comuniști, tot pe o poziție după 50.

În 2014, Afanasenco se regăsește deja în echipa lui Renato Usatîi pentru Parlament, și anume pe locul 26. Atunci, partidul politic „Patria” i-a oferit „ștampila” lui Usatîi care avea dificultăți de a participa la alegeri, acestuia nefiindu-i înregistrat partidul. Patria a fost exclusă atunci cu câteva zile înainte de alegeri.

În 2015 deja, Afanasenco se regăsește în guvernul Gaburici ca ministru al Tineretului și Sportului, delegat acolo de către Partidul Democrat.

Ulterior, tot pe criterii politice (exponent al PDM) este numit ca șef al Agenției Naționale Antidoping, de unde i-a expirat mandatul pe 12 august 2019.

Afanasenco a fost ales pe listele PSRM la actualele alegeri locale pe lista PSRM, fiind unul dintre cei 22 de consilieri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente