Olesea Stamate a anulat concursul pentru funcția de Procuror General: Unul dintre membri a dat punctaj disproporționat

d6fb1a146fd7ca9eb85aae22ed7bf907

Olesea Stamate, Ministra Justiției a anunțat că nu va trimite oficial lista celor patru finaliști la funcția de procuror General. Astfel, ministra a spus că unul din membrii comisiei a dat punctaje disproporționat, defavorizând alți candidați, printre care și Ștefan Gligor.

„Consider că rezultatele concursului au fost viciate de obiectivitate și asigurarea integrității candidaților. Unele autorități au refuzat să ne ofere informația solicitată”, a spus Stamate.

Totodată, aceasta a spus că a analizat punctajele stabilite, iar unul din membrii comisiei a avantajat un candidat cu un punctaj disproporționat.

Astfel, dacă sunt excluse punctajele acelui membru, care a avantajat un candidat disproporționat, următorii finaliști ar fi fost:

Vladislav Gribincea
Alexandr Stoianoglo
Oleg Crâșmaru
Ștefan Gligor

Ministerul Justiției anunța pe 30 octombrie că în cadrul concursului, Comisia pentru preselecția candidaților la funcția de Procuror General a analizat candidații ținând cont de pregătirea, abilitățile profesionale, integritatea și calitățile personale ale acestora. Urmare a rezultatelor testului psihologic și punctajului final obținut de către candidații la interviu, Comisia a decis, prin consens, înaintarea către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP).

Lista inițială îi includea pe Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Alexandru Stoianoglo și Veaceslav Soltan.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente