Italia este prima țară care va include studierea schimbărilor climatice în curricula școlară

schimbări climatice

Italia va deveni prima ţară din lume care va adăuga tematica schimbărilor climatice în programa ştiinţifică predată în şcolile publice. Astfel, subiectul va fi studiat timp de o oră pe săptămână în şcolile italiene, începând de anul viitor.

Acest proiect, care îi aparţine lui Lorenzo Fioramonti, ministrul Educației, urmăreşte să creeze o generaţie de elevi familiarizaţi cu cauzele şi riscurile asociate schimbărilor climatice.

„Conform acestuia, materii tradiţionale, precum geografia şi fizica, vor fi studiate într-un mod care va sublinia importanţa dezvoltării durabile, începând cu anul şcolar 2020-2021, care începe în septembrie anul viitor”, scrie AGERPRES.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a grupurilor de lobby pentru mediu, Italia este una dintre ţările europene care prezintă cea mai mare probabilitate de a fi afectată de schimbările climatice, cu consecinţe nefaste pentru sectorul său agricol, gheţarii din nordul ţării, care se vor topi şi vor provoca inundaţii şi alunecări de teren, dar şi pentru oraşe precum Veneţia, care vor fi avea de suferit de pe urma inundaţiilor mai severe şi mai frecvente.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente