Fracțiunea PSRM cere demisia ministrei Olesea Stamate din funcție. „Din eșec în eșec a călcat”

big

Fracțiunea PSRM din Parlament cere demisia ministrei Justiției, Olesea Stamate. Deputatul PSRM Vasile Bolea spune că Stamate trebuie să facă un gest de onoare și să își dea demisia, menționând că „PSRM își asumă partea de vină că a permis ca să existe așa persoane incompetente în funcție”.

Deputatul Vasile Boblea spune că: „Ministra Stamate trebuie să facă gestul de onoare și să demisioneze, cu scuze publice pentru cetățeni. Doamna Stamate a compromis și modificarea legislativă. O modificare și așa a fost făcută și așa formând Constituția.”

Totodată, Bolea a mai spus că: „Un alt lucru extrem de grav, în declarațiile anterioare, doamna Stamate sugerează foarte clar că problema a fost că nu a trecut un candidat, preferatul cercului care a propus-o.”

Un alt membru al PSRM, Fadei Nagacevschi spune că: „Ministrul Justiției sare la gâtul Președintelui Parlamentului. I se crează impresia că Parlamentul este o filială a Ministerului Justiției?”

Azi dimineață, ministra Justiției, a anunțat că anulează rezultatele concursului cu privire la funcția de procuror General. Astfel, ministra a spus că unul din membrii comisiei a dat punctaje disproporționat, defavorizând alți candidați, printre care și Ștefan Gligor.

 „Consider că rezultatele concursului au fost viciate de obiectivitate și asigurarea integrității candidaților. Unele autorități au refuzat să ne ofere informația solicitată”, a spus Stamate.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente