(foto) „Condiții de studii avantajoase.” Cum au reacționat internauții când au aflat că studenții străini de la USMF vor trece testul antidrog la fiecare sesiune

usmf

Acum câteva zile, Emil Ceban, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, a declarat că regulile de admitere pentru cetățenii străini vor fi înăsprite. Declaraţia a fost făcută publică studenţilor internaţionali în cadrul unei şedinţe. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS), în contextul cazului recent de deconspirare, de către organele de drept, a unei grupări implicate în trafic de droguri.

Astfel, noile restricţii s-ar referi la introducerea procedurii de testare antidrog pentru cetățenii străini atât la admiterea la studii, cât şi la fiecare sesiune de examene, iar cei care vor încălca aceste reguli vor fi exmatriculaţi. Aceste prevederi vor fi stipulate în contractele de studii încheiate cu studenții.

Noile restricții au trezit o avalanșă de opinii printre internauți. Mulți dintre ei nu au fost de acord cu regulile ce urmează a fi implementate în curând.

reactie usmf

reacție usmf1

reactie usmf 3

usmf reactie4

usmf reactie 5

reactie usmf2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente