Dodon este îngrijorat de reforma Justiției. Deputat ACUM: Cineva muncește, iar cineva face vânt pe la încoronări de împărați”

dodon

Președintele Igor Dodon spune că socialiștii vor iniția și vor insista formarea coalițiilor din Consiliile raionale și din Consiliul Municipal Chișinău. Totodată, acesta spune că se declară îngrijorat de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului.

„În primul rînd, am cerut socialiștilor să inițieze și să insiste pe formarea cît mai rapidă cu Blocul ACUM, a coalițiilor în teritoriu, inclusiv în Consiliul Municipal Chișinău. Ulterior, mi-am expus îngrijorările legate de nemulțumirea tot mai mare a cetățenilor față de activitatea Guvernului și am constatat împreună cu fracțiunea socialiștilor că se impun schimbări cît mai rapide în garnitura guvernamentală”, a spus Igor Dodon în mesajul său publicat pe facebook.

Dodon a criticat și modul cum se derulează reforma justiției, spunând că „Am trecut în revistă problemele apărute în acest domeniu, care pun în pericol credibilitatea reformării justiției, respectiv modul în care s-a încercat de către unii reprezentanți politici din Guvern, influențarea rezultatului comisiei pentru selectarea procurorului general, dar și criticile aduse de Comisia de la Veneția conceptului de reformare a justiției. Sunt derapaje care trebuie luate în serios și am cerut fracțiunii PSRM să sprijine Guvernul să le depășească și să nu permită sub nicio formă politizarea reformei justiției sau folosirea acestei reforme ca element de PR sau manipulare a societății”.

Totuși, răspunsurile nu au întârziat să vină de la unul din deputații ACUM, Dan Perciun, care a spus că „e ușor după ce ți-ai luat foști PD-iști de prin ministere consilieri să scrii câte 4 inițiative legislative de majorare a pensiilor fără să faci vreun calcul”. Perciun îi spune că „cineva muncește, cineva călătorește în Japonia.

„Uită că doar datorită acestui Guvern s-a reușit deblocarea finanțării externe, plata la timp a pensiilor și salariilor, iar Bugetul Solidarității 2020 vine cu majorări – pentru unele categorii – foarte semnificative de salarii și pensii, cu acordarea suportului suplimentar pentru cei mai vulnerabili pentru perioada rece a anului și a energiei electrice”, a punctat deputatul ACUM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente