Cine vine în Parlament în locul lui Ion Ceban

paciu

În locul lui Ion Ceban, în Parlament ar urma să vină Mihail Paciu, candidat aflat pe locul 32 în lista de deputați și care a luptat în februarie contra Marinei Tauber în circumscripția 19. Despre Paciu se menționează că este inginer-agronom în localitate și conducător al gospodăriei țărănești „M. Paciu”.

Dacă Mihail Paciu refuză mandatul, următorii pe listă sunt Marina Radvan, Nichita Țurcan sau Nicolae Pascaru. Toți trei însă au mandate de consilier municipal în Chișinău.

Totodată, în prezidiul Parlamentului se eliberează un fotoliu de vicepreședinte, acesta urmând a fi ocupat, cel mai probabil tot de un socialist, conform criteriilor stabilite la prima ședință – câte un vicepreședinte PSRM, PAS, PPDA și PDM.

Potrivit zdg.md, Mihail Paciu este fermier și un om de afaceri din Brăviceni, Orhei. Acesta este conducător al Gospodăriei Țărănești „M.I. Paciu”. La 26 noiembrie 2017, acesta a fost decorat de președintele Igor Dodon cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru „muncă îndelungată şi prodigioasă în complexul agroindustrial, merite în sporirea eficienței producției agricole și contribuție la dezvoltarea infrastructurii social-economice”. Atunci, radioorhei.info a scris că la începutul lunii octombrie 2017, Gospodăria Ţărănească deținută de Mihail Paciu a fost inclusă într-o listă de 18 companii care au avut dreptul de a exporta în Rusia materialul săditor viticol şi pomicol pe care îl produc.

Gospodăria lui Mihail Paciu a fost vizitată în iunie curent de către Igor Dodon. Ultimul a afișat pe pagina sa web fotografii în care apare alături de Paciu pe câmpurile deținute de agricultor și a scris că acesta va exporta și în anul curent material săditor pomicol în Federația Rusă.

PSRM a obținut în urma alegerilor din februarie 2019 35 de mandate. Ulterior, după ce au câștigat alegerile noi din circumscripția 48, socialiștii și-au suplimentat numărul de deputați până cu un mandat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente