Au schimbat ţinutele lor tradiţionale pe combinezoane. Gondolierii din Veneţia au plonjat în apele lagunei pentru a colecta deșeuri

venetia
Foto: pixabay.com

Gondolierii din Veneţia au schimbat duminică tradiţionalele lor pălării cu panglici roşii pentru costume de scafandri şi au plonjat timp de şase ore în apele lui Canal Grande pentru a strânge tot felul de obiecte şi deşeuri care s-au acumulat în străfundurile lagunei italiene, scrie AGERPRES.

„Este un lucru pe care noi îl facem gratuit pentru acest oraş care ne-a oferit atât de mult”, a declarat Lorenzo Brunello, unul dintre gondolierii deveniţi scafandri.

Mai mult, pe fundul canalelor veneţiene au găsit tot felul de obiecte: biciclete, maşini de spălat şi chiar televizoare.

„Acolo este o cu totul altă lume, compusă din „straturi” de obiecte vechi și mai puțin vechi, inclusiv radiouri și telefoane ce datează din timpuri diferite”, a explicat gondolierul Lorenzo.

Scopul acestei acțiuni a fost de a sensibiliza opinia publică, de a mobiliza oamenii și de a-i motiva să-și protejeze orașul.

Gondolierii aflaţi la începutul proiectului, Stefano Vio şi Alessandro Zuffi, vor să organizeze astfel de scufundări o dată pe lună până în luna aprilie în apele lui Canal Grande, principala arteră de circulaţie din oraşul lacustru, care duce până în Piaţa San Marco.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente