(video) „Nu călcați pe aceeași greblă.” Igor Dodon și-a exercitat dreptul de vot

1

Președintele țării, Igor Dodon, s-a prezentat la secția de votare nr. 1/89 de pe strada Sucevița, acolo unde și-a exercitat dreptul de vot. Dodon a venit împreună cu soția și a spus că are emoții, deoarece alege primarul general. Totodată, acesta a îndemnat toți cetățenii din Republica Moldova să iasă la vot.

Igor Dodon a îndemnat cetățenii să voteze și să-și exprime dreptul cu rațiune, nu cu emoții. „Vreau să îndemn toți cetățenii din Moldova să fie activi și să iasă la vot. În ceea ce ține de Chișinău, avem o situație, în ultimii 15 ani, destul de stranie. Deseori se votează nu pentru cineva, dar împotriva cuiva, se votează des geopolitic. Nu va veni Moscova, Bucureștiul să facă ordine aici, o vom face noi. Vreau să vă îndemn să nu călcați pe aceeași greblă. Nouă oare ne trebuie cineva să facă isterică așa cum a făcut săptămâna trecută? Vă îndemn să votați cu rațiunea, nu cu emoțiile. Emoțiile ne-au făcut să ajungem la starea în care acum e Chișinăul. Vă îndemn să dăm dovadă de înțelepciune.

Îmi doresc ca această coaliție parlamentară să-și continue activitatea. Noi am susținut acest guvern. Lucrurile se pot schimba săptămâna viitoare. S-au trecut anumite limite în această campanie de unii parteneri. Vreau să felicit candidatul cu care am ținut în cadrul acestor alegeri pentru o campanie corectă.”

Astăzi, 3 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor locale. În cadrul acestui scrutin urmează să fie suplinite 384 de mandate de primar, printre care se regăsește și funcția de primar al municipiului Chișinău. Pentru fotoliul primarului Capitalei se luptă Ion Ceban (PSRM) și Andrei Năstase (ACUM), care au acumulat cele mai multe voturi în primul tur. Cetățenii își pot exercita dreptul de vot începând cu ora 7.0 și până la ora 21.00 la secția de votare din localitatea unde au fost repartizați. În total, pe teritoriul țării au fost deschise peste 1 040 de secții de votare.

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente