Cea mai activă localitate din țară. Peste 40 % din locuitori și-au exercitat deja dreptul la vot

Fără titlu

Astăzi, 3 noiembrie, în Republica Moldova se desfășoară turul II al alegerilor locale. În cadrul acestui scrutin urmează să fie suplinite 384 de mandate de primar, printre care se regăsește și funcția de primar al municipiului Chișinău. Cetățenii își pot exercita dreptul de vot începând cu ora 7.00 și până la ora 21.00 la secția de votare din localitatea unde au fost repartizați.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat într-un briefing de presă că toate secțiile de votare din țară s-au deschis și activează în regim normal. În total pe teritoriul țării au fost deschise 1 042 de secții de vot, dintre care 307 sunt deschise în municipiul Chișinău.

Dorin Cimil a menționat că primarii vor fi aleși astăzi după principiul: cine are cele mai multe voturi, indiferent de câte persoane au ieșit la vot. În acest context, acesta a făcut apel la responsabilitatea cetățenilor de a participa la vot.

În prezent, cea mai activă localitate, în ceea ce ține de prezența la vot, este comuna Dereneu din raionul Călărași. Aici au votat deja peste 40 % dintre alegători. Conform ultimului recensământ, în comună au fost înregistrați 1 301 locuitori.

Cea mai pasivă localitate din țară este orașul Florești, unde la această oră au votat doar 12 % dintre alegători.

Prezența la vot, precum și date demografice despre alegători pot fi urmărite în regim live pe pv.cec.md. Harta interactivă vă permite să vedeți în regim live cum se votează în fiecare raion și localitate.

Vedeți AICI cum se desfășoară alegerile locale din Moldova.

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente