Țîra către ministra Justiției: „Luni voi contesta decizia în instanță. Zâmbiți, e gratis!”

tirazambeste

Dumitru Țîra a venit cu o replică după ce ministra Justiției, Olesea Stamate, a explicat de ce a emis ordinul de revocare a acestuia din funcția de membru al Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI). Potrivit lui, oficiala totuși a recunoscut caracterul politic al deciziei sale.

„Mă bucur că dna Stamate, poate fără să vrea, a recunoscut caracterul politic al deciziei sale privind revocarea mea din calitatea de membru al Consiliului de Integritate al ANI, făcând afirmația că această decizie avea caracter politic dacă era făcută în campanie însă acum consideră că nu ar mai fi politică. Este o contradicție evidentă în declarația dnei Stamate, odată ce recunoaște că această decizie este una politică, respectiv este politică indiferent dacă se ia în perioada campaniei sau în afara ei.

Este regretabil că dna Stamate, în calitate de ministru al Justiției, operează cu astfel de manipulări, dar mai grav este că afectează imaginea instituției pe care o conduce”, a declarat Dumitru Țîra.

Totodată, Dumitru Țîra a adăugat următoarele: „Eu mă bazez pe lege, nu pe opiniile personale ale dnei Stamate. Luni voi contesta decizia în instanță și în rest nu mai am ce comenta.

P.S.: „Până la decizia finală a instanței, vă îndemn să urmărim cu interes procesul de «reevaluare» a concursului pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general. Sper să nu se răzgândească și în cazul meu. Zâmbiți, e gratis!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente