La Chișinău vor fi marcați 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului

ap89111001348-slide-73c82e0f3c6e88fb9ce68991028afa61120c5144-s6-c30_80634200
Foto: Stiri tvr

La 9 noiembrie 2019 se împlinesc 30 de ani de la Căderea Zidului Berlinului. Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei vor marca evenimentul la Chișinău.

Construit peste noapte, în august 1961, cu scopul de a separa Berlinul de Est/Germania de Est de Berlinul de Vest/Germania de Vest, Zidul Berlinului este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Războiului Rece și Cortinei de Fier. Căderea Zidului Berlinului a însemnat și un prim pas spre reunificarea Germaniei.

Pentru a marca și la Chișinău acest moment istoric semnificativ pentru germani în special, dar și pentru europeni în general, Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei organizează un eveniment cu participarea istoricilor din Germania și Republica Moldova.

Care este semnificația istorică a Zidului Berlinului? Ce a însemnat Căderea Zidului Berlinului? Cum au evoluat cele două țări după Căderea Zidului Berlinului? Unde ne aflăm noi la 30 ani de la evenimentele memorabile din toamna anului 1989?

La eveniment vor participa:
— Robert Kindler, istoric, Humboldt-Universität zu Berlin, Germania;
— Igor Cașu, istoric, Universitatea de Stat din Moldova;
— Andrei Cușco, istoric, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”;
— Ivan Pilchin, traducător, cercetător.

Eveniment realizat de Centrul Cultural German AKZENTE în colaborare cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei cu suportul acordat de către Goethe – Institut România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente