(foto) Hartă online care-ți permite să găsești ușile istorice de pe străzile Chișinăului

1_eyXAGDTSrVIEB-CsX0r6kQ
Foto: medium.com

În Chișinău există multe uși vintage care inspiră mister, admirație și frumusețe. Toate aceste uși au câte o poveste, mai ales dacă sunt ușile unor clădiri vechi și istorice. În 2016, savechisinau.wordpress.com a lansat un proiect fotografic cu scopul de a scoate din umbră ușile Centrului Istoric al Capitalei. Astăzi, ne putem bucura de un nou element al acestui proiect. Este vorba despre o hartă online pe care puteți găsi ușile istorice de pe străzile Chișinăului.

La momentul de față, Harta Chișinăului încă se completează cu puncte geografice, iar pe hartă puteți găsi deja peste 70 de locații. Fiecare punct de pe hartă este însoțit de o fotografie, alături de care este indicată adresa locației.

74912265_442137753163178_5215521444871536640_n

Inițiatoarea proiectului, Ana Dabija, spune că își dorește să colecteze fotografii din toată țara cu uși istorice și să le plaseze pe o hartă mai complexă. Persoanele care dispun de astfel de fotografii pot contribui la completarea hărții, transmițând imagini cu detalii la adresa: [email protected].

Harta online, unde puteți explora ușile istorice din Chișinău, o găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente