UTM, membră fondatoare a rețelei academice pentru tehnologii aditive SEEAM-Network

73021590_2784010441629233_5519723670525706240_n

Universitatea Tehnică a Moldovei, alături de University of Banja Luka (Bosnia-Herţegovina) și Westphalian University of Applied Sciences Gelsenkirchen din Germania, au răspuns la iniţiativa Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa de a crea o reţea academică într-un domeniu ingineresc interdisciplinar de mare actualitate, cel al tehnologiilor aditive, sub denumirea de SEEAM-Network.

Membrii celor patru universități, la care UTM a fost reprezentată de către Iurie Nucă, titular al Departamentului Inginerie Electrică din cadrul Facultății Energetică și Inginerie Electrică, s-au întâlnit în aceste zile la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, în încercarea de a dezvolta experiențele internaționale, dar şi pentru a da o mai bună vizibilitate acestora în spaţiul european, transmite site-ul UTM.

Un alt obiectiv este de a stimula mobilitatea internaţională a studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, precum şi a cadrelor didactice, prin participarea la activităţi educaţionale şi de cercetare, realizate în echipe mixte sau multinaţionale. Creşterea capacităţii de cercetare, dezvoltare şi inovare, prin aceste echipe mixte reprezintă un alt obiectiv al proiectului, ca de altfel şi asigurarea accesului la experienţa internaţională.

Prin intermediul reţelei, universităţile afiliate urmăresc, pe de o parte, asigurarea pe termen lung de experienţe internaţionale pentru cadre didactice şi studenţi, prin mobilităţi de predare şi învăţare de scurtă durată (maximum o săptămână), realizate la instituţiile partenere, iar pe de altă parte, creşterea eficienţei în activitatea de cercetare ştiinţifică, prin punerea în comun a resurselor materiale şi a experienţei profesionale a cadrelor didactice şi cercetătorilor. Pentru derularea în viitor a acestor activităţi, universităţile reunite în SEEAM-Network vor apela la finanţări europene, asigurate prin programele DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) şi ERASMUS+, precum şi prin programe de cercetare.

Reţeaua este deschisă atât universităţilor, cât şi entităţilor publice şi private interesate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente