S-a aflat cauza incendiilor care au devastat California

incendiu-de-vegetatie-in-california-27-000-de-persoane-evacuate-din-calea-flacarilor-39759
Foto: Guliver/Getty Images

Incendiul „Getty” a fost declanşat de o creangă ce a căzut pe liniile de înaltă tensiune, a anunţat primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi seară, relatează DPA şi Reuters.

Într-o înregistrare video se observă o creangă care se rupe dintr-un eucalipt, cade pe liniile de înaltă tensiune şi declanşează incendiul, în zona de nord a Sepulveda Boulevard, a declarat Garcetti.

Departamentul de pompieri din Los Angeles a indicat că, cel mai probabil, creanga s-a rupt din cauza vântului puternic, a ajuns pe liniile de înaltă tensiune şi a produs scântei care au aprins vegetaţia din zonă. Cablurile au rămas intacte, se precizează într-un comunicat al departamentului, citat de Reuters și AGERPRES.

Liniile de înaltă tensiune analizate sunt în administraţia Departamentului de Apă şi Electricitate (DWP) din Los Angeles, potrivit unui reprezentat al departamentului de pompieri. Agenţia a anunţat că va coopera în cadrul anchetei.

Spre deosebire de marile companii furnizoare de electricitate Pacific Gas & Electric (PG&G) şi Southern California Edison (SCE), DWP nu sistează alimentarea cu energie electrică către clienţii săi înainte sau în timpul perioadelor cu vânt puternic. Spre deosebire de PG&G şi SCE, DWP furnizează energie electrică în zonele urbane, cu risc redus de izbucnire a unor incendii, notează DPA.

Incendiul numit „Getty” a izbucnit luni, puţin după ora 1.30, în apropiere de muzeul de artă Getty Center din Los Angeles şi s-a răspândit în sud şi vest, pârjolind peste 242 de hectare şi conducând la evacuarea a mii de locuitori în timpul nopţii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente