(doc) Cum arată CV-urile celor doi candidați care luptă pentru poziția de primar de Chișinău

nastase-ceban

La data de 3 noiembrie 2019 va avea loc turul 2 al alegerilor locale în municipiul Chișinău. Pentru postul de primar al orașului Chișinău au rămas doi candidați: Ion Ceban (PSRM) și Andrei Năstase (Blocul ACUM). Vă prezentăm mai jos CV-urile candidaților.

# Andrei Năstase (ACUM)

big-andrei-nastase-incercarile-puterii-de-a-compromite-accederea-mea-drept-candidat-s-au-soldat-cu-un-esec-rasunator-cred-ca-nici-nu-e-cazul-sa-ma-opresc-la-ele-deoarece-sunt-puerile-si-hilare

Andrei Năstase: „Misiunea mea este aceea de a reda orașul oamenilor și de a-l transforma într-o capitală modernă, europeană. Sunt convins că fiecare locuitor din Chișinău își dorește o viață mai bună, la standarde civilizate, iar determinarea cu care îmi doresc să transformăm Chișinăul într-un oraș primitor și prietenos cu oamenii lui va garanta succesul proiectului nostru, al tuturor! Priorități: viață mai bună pentru fiecare, creșterea accelerată a confortului urban, dezvoltarea economică integrată, reforma administrativă, eliminarea corupției și risipei, formularea identității urbane și culturale a Chișinăului.”

# Ion Ceban (PSRM)

56a63f2a-7a09-4092-98a6-92ceff88918a-e1507200433964-1280x720

Ion Ceban: „Toate proiectele menționate în programul de administrare a municipiului Chișinău pentru perioada 2019-2023 sunt priorități care pot fi realizate și le vom realiza. Programul a fost elaborat cu examinarea capacităților investiționale ale bugetului municipal Chișinău și ținând cont de oportunitățile existente, atragere tematică a finanțărilor externe atât sub formă de grant, cât și sub formă de credit ieftin, care să împovăreze minimal bugetul municipal. Am realizat modelări matematice care ne-au permis să apreciem efectul poverii creditare, dar și efectele economice de la realizarea proiectelor, fapt care ne-a permis să apreciem termenii de timp a realizării proiectelor și termenii în care efectele economice ale realizării lor se vor face văzute.”

Venituri în ultimii 10 ani

Potrivit declarațiilor de avere din perioada 2014-2018, din 2014 și până în 2015, Andrei Năstase a indicat în act două depuneri la instituțiile financiare, una în valoare de 2 514 euro, iar alta de 30 520,75 lei.

Acesta a mai declarat venit încasat din vânzarea unui bun imobil, loturi de teren, două automobile și mai multe conturi bancare în lei și euro. În ultima perioadă, în spațiul public, Năstase a menționat că veniturile familiei sunt realizate exclusiv de soția lui care lucrează în cadrul unei companii germane, fără a oferi detalii exacte.

Pentru perioada 2016-2017, politicianul a declarat veniturile soției sale în valoare de 63 584 de euro, 14 212 euro primiți drept indemnizație pentru copiii minori, două automobile, mai multe loturi de teren și imobile. Totodată, RiseMoldova transmite că în 2018 liderul blocului ACUM a înregistrat un venit de peste 100 de mii de euro.

Ion Ceban a spus că în perioada 2011-2017 a avut venituri de aproximativ 1 958 000 de lei. În 2018 valoarea acestora a fost de 315 mii de lei, iar cifrele indicate nu includ veniturile soției. Potrivit RiseMoldova, acesta mai deține un teren extravilan și un apartament, iar soția sa – un automobil.

Taguri: #Locale 2019
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente