La ASEM se va desfășura, în premieră, Forumul Moldo-Belarus al Tineretului

rt435
Foto: Telegraph.md

În perioada 21-22 noiembrie, la Academia de Studii Economice a Moldovei va avea loc Forumul Moldo-Belarus al Tineretului. La eveniment va participa o delegație din 22 de persoane, compusă din reprezentantul Ministerului Educației al Republicii Belarus, vice-ministrul Educației și membrii Uniunii Republicane a Tineretului din Belarus (BRSM) și 40 de reprezentanți ai diferitelor organizații de tineret (AIESEC, Centrul Municipal de Tineret din Chișinău, CNTM).

La eveniment va avea loc un schimb de experiență pe diferite teme specifice sectorului de tineret, scopul primordial al forumului fiind crearea unei interacțiuni eficiente dintre tinerii din Republica Moldova și Belarus.

Evenimentul include mai mult activități: mese rotunde, discuții panel, vizite de lucru la instituții publice, precum Guvern, Parlament, Președinție.

Forumul se află la prima ediție și se concentrează pe crearea unei legături dintre sectorul de tineret din ambele republici prin diverse discuții.

În prima zi a evenimentului vor fi discutate „Provocările și oportunitățile tineretului în epoca schimbărilor”, „Programul universitar vs. realitățile câmpului muncii”, „Tineretul și implicarea civică și politică”. Invitații din prima zi vor fi: Adrian Băluțel, Ion Curmei, Serghei Chihuk, Oleg Dikun, Juraveli Dumitru, Mark Mazureanu, Dinu Țurcanu și alții.

Cea de-a doua zi a evenimentului, 22 noiembrie, va debuta cu Forumul Tinerilor Antreprenori, unde vor fi invitați reprezentanți din organizații precum: ODIMM, Expert Group, Incubatorul de Afaceri, Dreamups. Partea a doua va culmina cu istorii de succes ai tinerilor antreprenori din Republica Moldova și din Republica Belarus.

„Așa tipuri de evenimente au un rol primordial în domeniul socio-cultural, în special din prisma faptului că se concentrează pe sectorul de tineret. Nu putem trece cu vederea problemele și provocările cu care se confruntă tinerii în ceea ce privește procesul de angajare, de muncă. Liga Tineretului din Moldova de la începutul existenței sale s-a concentrat pe interesele și oportunitățile tinerilor, în vederea beneficiului acestora și crearea acelei legături dintre cadrul universitar și câmpul muncii, un caz indispensabil sectorului de tineret din epoca schimbărilor”, spun organizatorii.

Forumul este organizat de Liga Tineretului, sub patronajul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente