A fost desemnat noul antrenor al selecționatei Moldovei de fotbal. Cine este acesta

677633

Naționala Moldovei are un nou selecționer. Este vorba despre antrenorul german de origine turcă Engin Firat, unicul candidat la această funcție. În vârstă de 49 de ani, acesta va pregăti Echipa Țării până la finalul ciclului preliminar 2020, adică în meciul cu Franța, de la Paris (pe 14 noiembrie) și în partida cu Islanda, de la Chișinău (pe 17 noiembrie).

După mai multe runde de negocieri purtate astăzi, președintele Federației, Leonid Oleinicenco a avizat pozitiv semnarea contractului cu Firat, lucru care se va întâmpla marți, 29 octombrie, în incinta sediului FMF, în prezența presei.

Engin Firat s-a născut la 11 iunie 1970 la Istanbul.

În calitate de antrenor a debutat în stafful tehnic al echipei Samsunspor (Turcia) în anul 1997, ca asistent al antrenorului principal. A activat ca secund timp de 11 ani la echipele Antalyaspor (Turcia), Eintracht Frankfurt (Germania), Fenerbahçe (Turcia), Rot Weiss Ahlen (Germania), Incheon Utd. (Coreea de Sud), Sivasspor (Turcia), Saipa (Iran), Erciyesspor (Turcia).

În sezonul 2008-2009 a făcut parte alături de fostul celebru fotbalist Ali Daei din stafful tehnic al selecționatei Iranului. În paralel a activat în calitate de antrenor principal la echipa Sepahan, unul dintre cele mai bune cluburi din Iran, finalist al Ligii Campionilor Asiei.

În anul 2011 a condus echipa Gostaresh (Iran), iar în sezonul 2013/14 a fost antrenor principal la formația FC Saipa (Iran).

Din 2015 până în 2017 a fost director sportiv la gruparea Karabukspor.

În anul 2017 a fost ales vicepreședinte al Asociației antrenorilor de origine turcă, ce activează în Europa.

În 2017 a fost director tehnic la echipa Dallas City (SUA).

Naționala Moldovei a mai fost pregătită până acum de șase antrenori străini: Ivan Danilianț (Austria), Viktor Pasulko (Germania), Gabi Balint (România), Ștefan Stoica (România), Igor Dobrovolski (Rusia) și Semen Altman (Ucraina).

Conferința de presă la care Engin Firat va fi prezentat în calitate de selecționer al Moldovei va fi transmisă în direct pe site-ul FMF.md și pe paginile de socializare ale FMF, marți, 29 octombrie, de la ora 11.00.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente