Imprimante 3D folosite pentru design urban

photo-1561780873-39b4575c352c

Imprimantele sunt folosite în design de mulţi ani şi reprezintă un punct de interes pentru specialiştii din domeniu. Ele aduc designul din mediul virtual în unul tangibil. Cele clasice sunt utilizate în spectrul larg şi sunt utile pentru orice om, indiferent de domeniu. În urma folosirii unei imprimante, munca devine mai uşoară, observaţiile şi proiectele sunt duse la bun sfârşit mult mai uşor, iar imaginea vizuală a situaţiei din desenul iniţial ia formă mai bine pe hârtie.

Imprimantele 3D

Designul este în continuă dezvoltare şi proiectele au nevoie de noile tehnologii disponibile în permanenţă. Imprimantele 3D sunt utilizate pentru a aduce ideea şi conceptul în lumea 3D. Astfel, totul devine palpabil şi mult mai atractiv. Ideile devin mai ușor de manevrat pentru că primesc „viaţă”, iar, tehnic vorbind, se pot observa plusurile şi minusurile atunci când obiectul este real şi se poate ridica, privi, atinge.

Ce fel de imprimante 3D există?

Sunt mai multe tipuri de imprimante 3D în acest moment pe piaţă, însă cele mai importante sunt cele care utilizează răşină şi lumina ultravioletă, care modelează obiectul cerut. De asemenea cele care construiesc un produs folosind praf, care se adăugă în straturi şi apoi este topit de un  laser, lăsând la final forma produsului pe care o avea proiectul. Iar ultima variantă des întâlnită este cea în care se depune material cu grosime foarte mică, se pune strat peste strat şi apoi ia forma finală dorită. 

Imprimantele în design urban

Designul urban creşte în popularitate şi obiectele construite sunt apreciate în lumea întreagă. Ele au mare căutare în rândul diverselor categorii de populaţie şi pentru întrebuinţări din orice domeniu. 

Fie că ne referim la proiectele de design ce includ machete şi clădiri efectuate cu ajutorul programelor cum ar fi Revit 2020, fie că punem accent pe artă urbană, vorbind despre păpuşile urbane, despre obiectele de decor urban sau despre adăugirile în cadrul pieselor de mobilier urban, ştim că este importantă existenţa imprimantei 3D pentru a le produce. 

Imprimanta 3D a uşurat munca celor care inventează un design nou, care modifică unul vechi sau care testează teorii ce îmbunătăţesc un proiect sau o idee veche. Astfel, imprimantele sunt utile pentru:

  • A aduce la viaţa un obiect nou
  • Pentru a testa o idee despre ceva ce este controversat
  • Pentru a aduce îmbunătăţiri unui proiect ce este construit acum mult timp

Obiecte interesante construite cu imprimanta 3D

O categorie de obiecte interesante din designul urban sunt păpuşile urbane. Ele sunt construite cu ajutorul imprimantei şi apoi sunt decorate manual. Uneori sunt construite complet cu ajutorul imprimantei, incluzând şi detaliile. 

O altă categorie este cea reprezentată de ideile de urbanism şi arhitectură. Se pot construi astfel imagini pentru idei SF, pentru concepte inovative şi pentru clădiri unde se testează rezistența sau alte caracteristici specifice. 

Ultima categorie interesantă cu aplicaţie în designul urban şi care utilizează imprimanta 3D este cea legată de produse de mobilier cu structură deosebită. Aceste obiecte sunt bine vizualizate înainte de a se pune în realitate în investiţie şi acest aspect aduce un plus în tot sistemul de producţie. 

A avea beneficiile unei imprimante 3D schimba perspectiva asupra consumatorului şi asupra producătorului. Primul poate să-și vadă obiectul înainte de a investi în el, iar producătorul poate să ştie care ar fi numărul de consumatori finali, ce cerere există pe piaţă pentru a avea planul făcut. Imprimanta 3D reprezintă viitorul şi va avea aplicaţii în domenii de interes pentru umanitate în general, iar în designul urban în mod special. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente