(foto, video) Au fost desemnați învingătorii Urban Mobility Hackathon. Cu ce idei de remodelare a transportului public au venit echipele câștigătoare

_Z9A6679

17 propuneri de remodelare a transportului public din Chișinău au fost prezentate la Urban Mobility Hackathon în seara zilei de ieri. Trei dintre aceste propuneri au fost premiate. Echipa care a obținut primul loc s-a ales și cu 4 000 de dolari sau vizită la Agenția Spațială Europeană oferiți de PNUD Moldova.

Echipele participante au venit cu idei variate: transferul gărilor auto la periferiile orașului, noduri de transbordare, benzi dedicate transportului public, unități de transport expres între sectoare, orar flexibil al rutelor de troleibuz/autobuz în funcție de densitatea reală a populației, restricționarea transportului privat pe anumite segmente prioritare pentru transportul public în orele de vârf, mecanisme de detectare digitală a segmentelor de drum cu ambuteiaje, aplicație mobilă de acumulare a punctelor de loialitate la utilizarea transportului public.

_Z9A5188   _Z9A6225 _Z9A6635

_Z9A9532

Ideile au fost prezentate de echipe în fața juriului format din experți de la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Orange Systems, Universitatea Tehnică din Moldova și Agenția Europeană Spațială/Geoville. Juriul a selectat următoarele trei inițiative câștigătoare:

1 2

Acesta este primul hackathon din Moldova la care sunt analizate date stratificate despre mobilitatea transportului și a oamenilor în Chișinău. Echipe formate din web developeri, analiști de date, urbaniști au analizat date georeferențiale complexe de mobilitate urbană și, în baza lor, au propus soluții de remodelare a transportului public. Participanții au fost ghidați de mentori experimentaţi de la Agenţia Spaţială Europeană, Orange Systems, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Primăria Chişinău.

_Z9A5328

_Z9A6719

_Z9A9804

„Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chișinău” este rezultatul unui parteneriat inovator care reunește Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţia Spaţială Europeană, Orange Systems, Primăria municipiului Chişinău și laboratoarele inovatoare Green City Lab şi Milab. Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Orange Systems sunt dispuse să susțină financiar și cu expertiză implementarea soluțiilor câștigătoare în Chișinău._Z9A6679

_Z9A9402

_Z9A6009

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente