Cât costă fabricarea unui iPhone 11 Pro Max? Camera foto, ecranul și procesorul sunt cele mai scumpe

cat-costa-fabricarea-unui-iphone-11-pro-max-diferenta-uriasa-fata-de-pretul-de-vanzare_size1

Un iPhone 11 Pro Max se vinde la un preț foarte mare – 35 de mii de lei, sau peste 2 000 de dolari. Experții de la TechInsight, alături de NBC News, au desfăcut un iPhone 11 Pro Max de 512 GB, ca să vadă ce piese are și cât valorează acestea.

Astfel, ei și-au dat seama că toate piesele necesare pentru a fabrica un telefon de acest fel costă numai 490 de dolari. Desigur, în această sumă intră doar costul componentelor, nu și salariile muncitorilor, serviciile oferite de Apple și nici taxele de transport sau costurile pentru marketing.

Dintre toate componentele telefonului, cel mai mult costă camera foto, care are o performanță deosebită – 73,50 dolari.

Următorul ca preț este ecranul Super Retina XDR de 6,5 inchi, care costă 66,50 dolari, urmat de procesorul A13 Bionic – 64 de dolari, scrie Daily Mail.

iPhone 11 Max Pro este unul dintre cele mai scumpe telefoane aflate acum în magazine și, cu siguranță, aduce un profit foarte mare producătorului.

Este însă și unul dintre cele mai bune telefoane lansate în 2019, potrivit Consumer Reports, întrecând pentru prima dată modelele produse de Google și Samsung.

Experții au apreciat în special viteza procesorului, calitatea fotografiilor realizate, dar și durata de viață a bateriei, care depășește 40 de ore la o utilizare medie, scrie yoda.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente