(foto) Cum au ajuns mămăliga, vinul roșu de casă și dansul „Băsmăluța” în Elveția

hgvg

Diaspora încearcă să promoveze locurile, tradițiile, mâncarea și vinul bun oriunde s-ar afla. Se mândresc că au posibilitatea să facă acest lucru și recunosc faptul că simt și trăiesc „moldovenește”. De această dată, cei care au făcut cunoscută cultura moldovenească altor popoare sunt moldovenii stabiliți în Elveția.

În cadrul unui eveniment dedicat reprezentanților mai multor etnii, moldovenii din localitatea Fribourg au prezentat coloritul și diversitatea tradițiilor autohtone.

poi

ghvg

Astfel, oaspeții prezenți la sărbătoare au gustat din friptură, mămăligă, cornete tradiționale și vin roșu de casă. De asemenea, moldovenii au mai prezentat diverse obiecte de artizanat.

„A fost o lecție deschisă despre pregătirea bucatelor, începând de la alegerea ingredientelor și până la servirea mesei. O experiență de neuitat, unde s-a făcut schimb de rețete culinare și sfaturi ce țin de gastronomia diferitelor țări. În timpul pregătirii bucatelor, așa cum mai obișnuiau bunicile sau mamele noastre, s-au cântat cântece din folclorul Republicii Moldova, fapt care a trezit și mai multă admirație în rândul celor prezenți”, ne-au povestit organizatorii.

20191009_195715

jjh

Moldovenii nu s-au oprit doar la promovarea culturii gastronomice și artizanele, aceștia au dansat „Băsmăluța” împreună cu toți participanții.

„Schimbarea începe de la fiecare dintre noi, iar dacă suntem departe de casă, nu este o piedică să-ți dorești ca țara ta natala să fie cunoscuta în cele mai frumoase culori și arome. Ce putem face noi ca emigranți? Putem să prezentăm gastronomia, tezaurul cultural ,valorile materiale și imateriale, să promovam imaginea pozitivă a Republicii Moldova peste hotarele ei, fie la evenimentele organizate de noi, fie la evenimente organizate de țara gazda”, ne-au mai relatat organizatorii.

72133502_439759816659119_4511016292861345792_n

20191009_191048

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente