(video) Un tânăr spaniol, care a studiat la Chișinău, a compus un cântec dedicat experienței sale în Moldova

salva

„Când am venit la Chișinău, credeam că țara asta mă va omorî și am scris acest cântec. Acum, la două zile distanță înainte să plec, știu că nu a fost așa, iar mai mult, știu că mă voi întoarce. E o amintire bună despre cum lucrurile nu sunt mereu ceea ce par”, a spus Salva Soto înainte de a interpreta, în fața Arcului de Triumf, un cântec compus în amintirea experienței de studii pe care a avut-o în Moldova.

Salva Soto a venit la Chișinău din Murcia, un oraș din sudul Spaniei. Acolo studiază actorie la Școala Superioară de Artă Dramatică din Murcia, iar anul trei de studii a decis să-l petreacă în afara țării, în cadrul programului de schimb de studii Erasmus+. Putea să meargă în Marea Britanie sau în Portugalia, dar cineva i-a zis că ar putea la fel de bine să meargă și în Moldova. „Voiam o schimbare pe care să o pot numi schimbare, voiam altceva, o aventură.”

Lui Salva îi place să scrie. Scrie texte, scrie piese, scrie muzică și câteodată toate astea la un loc. Acum trei sau patru ani, a găsit o chitară prin casă și de atunci a început să cânte. Chitara nu a rămas în urmă atunci când a venit la Chișinău, iar în primele săptămâni de studii, pentru a mai atenua dorul de limbă și de casă, ieșea în parcurile verzi ale Capitalei moldovenești și cânta oamenilor pe stradă. „Îmi place mult pădurea de lângă lac. E aproape de strada aia… Sfatul Țării, pare-mi-se…”. „Da”, îi zic. „Cred că te referi la Valea Morilor.” „Da, da, asta e, mergeam să cânt acolo și oamenii se bucurau. Nu cred că mă înțelegeau, dar reacționau foarte pozitiv”, spunea Salva într-un interviu anterior pe #diez.

La două zile înainte ca experiența sa de studii la Chișinău să se încheie, Salva a înregistrat acest cântec în fața Arcului de Triumf:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente