Peste 10 hectare de legume din apropierea albiei râului Bâc vor fi nimicite. Inspectorii ANSA au depistat un conținut depășit de plumb

IMG-20191022-WA0024

Inspectorii ANSA au efectuat prelevări de produse de origine vegetală care sunt cultivate în apropierea albiei râului Bâc, în zona administrativă a raionului Anenii Noi. În total au fost prelevate 15 probe. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că trei probe de ardei, o probă de sfeclă și una de ceapă nu corespund cerințelor normative, fiind depistat un conținut depășit de plumb.

Conform deciziei Agenției, loturile neconforme sus menționate trebuie să fie supuse nimicirii de către proprietari sub supravegherea autorităților.

Astfel, în total au fost nimicite două loturi de ardei cultivate pe 2 ha fiecare și un lot de ardei de pe o suprafață de 3,5 ha. Urmează să fie nimicite un lot de ceapă de pe 3 ha și un lot de sfeclă roșie cultivat pe 0,95 ha. Loturile care urmează a fi nimicite sunt sub supravegherea Agenției și Inspectoratului General de Poliție.

ANSA atenționează că la procurarea fructelor și legumelor în stare proaspătă, consumatorii sunt în drept să solicite de la comercianți acte ce atestă provenința și inofensivitatea lor și să acorde o atenție deosebită calității produselor procurate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente