Dacă vrei să înveți cum să vorbești cu copilul tău despre sex, vino la o discuție cu mai mulți specialiști

sex education
Foto: Scenă din serialul „Sex Education”

Pe 27 octombrie, la Summit Events, are loc un eveniment dedicat părinților care vor să învețe să vorbească eficient cu copiii lor despre educația sexuală. La eveniment vor fi prezenți un pediatru, un ginecolog, un psiholog și un sociolog care vor aborda acest subiect.

„Este foarte important să fim sinceri, deschiși în relația cu copilul, pentru ca acesta să crească în lumea reală, primind informația corectă. În caz contrar, gândirea lor magică le dezvoltă scenarii cu final mai puțin plăcut”, explică Ina Crasnojon, una dintre organizatoarele evenimentului.

Psihologa mai spune că studiile realizate în domeniu au arătat că acei copii, care au beneficiat de o educație sexuală corectă încă de la vârste timpurii, și-au început viața sexuală mai târziu și au știut să ia decizii asumate și responsabile în legătură cu sexul.

„La acest seminar vei învăța să-ți înfrunți emoția de rușine și să discuți corect cu propriul copil, să știi când, cum și ce-i comunici copilului tău despre sex. Dacă nu te faci responsabil tu, atunci o va face strada în locul tău”, subliniază organizatoarea evenimentului.

La eveniment vor fi prezenți un pediatru, un sociolog, un psiholog și un sociolog care vor aborda subiectul. În baza discursurilor, părinții vor fi informați cum să acționeze și cum să-și informeze corect copilul despre sexualitate. La eveniment va fi prezentat și conceptul unui curs online cu lecții video care vor fi dedicate copiilor de la 10 la 18 ani.

Evenimentul are loc pe 27 octombrie, începând cu ora 10.00, la Summit Events, Sala Roșie. Prețul biletului este de 350 de lei. Detalii despre înregistrare aflați aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente