Ce motive ai să investești în Bitcoin și în alte criptomonede și care sunt riscurile?

poza Diez.md – Ro.Exchange

Pentru că tehnologia avansează din ce în ce mai mult, pentru că oamenii sunt din ce în ce mai interesați de investițiile în mediul și în domeniul online, criptomonedele devin un punct de interes pentru foarte mulți pasionați de tehnologie și de speculații financiare. Una dintre cele mai cunoscute criptomonede sau monede virtuale cu un real potențial de dezvoltare este Bitcoin.

Aceasta este și prima criptomonedă apărută, cu o ascensiune fulminantă. Înainte de a investi în Bitcoin, este necesar ca persoanele interesate să cunoască subiectul, dar și istoricul monedei, pentru a ști în ce investesc. Aceștia trebuie să știe la ce este folosită moneda, care este tehnologia care stă în spatele ei, care este obiectivul acesteia și de ce trebuie să investească numai atât cât își permit.

Bitcoin – ce este și cum funcționează?

Bitcoin este una dintre monedele virtuale cu cel mai mare potențial, însă oamenii sunt sfătuiți să nu investească mai mult de 5-20 % din economiile lor în acesta, deoarece nu există încă reglementări internaționale, ceea ce creează o oarecare incertitudine pe piață.

Bitcoin este o moneda electronică ce nu se printează și care nu este disponibilă în variantă fizică, este dezvoltată de oameni de afaceri din întreaga lume prin programe care rezolvă probleme matematice.

Fiind prima și cea mai cunoscută criptomonedă din lume, Bitcoin are și numeroase avantaje.

Așadar, Bitcoin este disponibil pentru a cumpăra produse și servicii, nu este o monedă cu taxe exagerat de mari, procesatorii de plăți nu au comisioane mari, iar comercianții au siguranța că, în momentul în care plătesc cu Bitcoin, datele lor personale nu sunt disponibile. Plățile sunt mai sigure, sistemul este complet transparent și neutru din punct de vedere criptografic și nimeni și nimic nu poate interveni să îl modifice.

În plus, plățile se pot realiza tot timpul, zi și noapte, indiferent de ziua săptămânii, fără grija programului scurt al băncilor. Investiția în moneda Bitcoin nu trebuie, însă, văzută ca o metodă de îmbogățire pe termen scurt, dar nici ca o metodă de a pierde bani. Se pot pierde foarte mulți bani pe termen scurt dacă utilizatorii nu sunt atenți și nu au o strategie bine pusă la punct. Se pot câștiga, de asemenea, foarte mulți bani.

Din nefericire, promovarea Bitcoin a fost destul de haotică în ultimii ani. Acesta este privit acum aproape ca o schemă piramidală, însă investiția în Bitcoin nu funcționează deloc așa. Prețul unui Bitcoin a avut parte de numeroase fluctuații în ultimii ani.

Investițiile în Bitcoin sunt destul de riscante, dacă oamenii urmăresc să câștige rapid și fără să analizeze bine situația. Piața online este destul de volatilă. Dacă în anul 2013 moneda costa câțiva dolari, aceasta a crescut la aproape 1 000 de dolari, pentru ca apoi valoarea să scadă din nou, pe urmă să crească iar. Deci au existat și există fluctuații.

Bitcoin este o idee foarte bună pentru investiții. Acesta oferă flexibilitate, securitate, comisioane mici la tranzacționare, dar și posibilitatea de tranzacționare între utilizatorii platformei RO.Exchange, prețurile fiind reglate, în general, de cerere și de ofertă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Radu Plugaru
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente