Se zvonește că din cele mai vechi timpuri, vinul se dădea la masa regilor cu platouri imense de carne sau fructe. O fi legendă sau o fi adevăr, nu vom afla niciodată, dar în prezent avem totul la îndemână pentru a transforma o degustare de vin – într-un adevărat deliciu. Dar să o luăm de la început.
Vinurile de calitate iubesc combinațiile inedite, dar și variantele clasice de gustări cu care ne-am obișnuit. În cele ce urmează, echipa METRO vă recomandă (insistent, dar tandru) câteva idei inedite de platouri care ar merge de minune cu niște vinuri alese.
#1. Piersici, cașcaval Parmigiano Reggiano și ciocolată neagră. Da, ați citit corect. Aveți aici un gust dulce-amărui, foarte moale, dar cu un nivel bun de sațietate. Tot ce trebuie să faceți este să aveți grijă ca piersicile să fie reci, ciocolata tare, iar cașcavalul maturat. Se potrivește de minune cu un vin rosé Château Vartely – Individo Rosé Cabernet Sauvignon & Merlot 2018.
#2. Prosciutto crudo, nuci caju, cașcaval dorblu, grisine și miere. Deși pare a fi o variantă clasică de gustare la vin, acest platou câștigă grație multitudinii de gusturi și arome din care e constituit. Mierea completează impecabil gustul cașcavalului dorblu, pe când nucile și grisinele învelite în prosciutto sunt baza consistentă a gustării noastre. Se asortează cu un vin alb sec, cupaj „Feteasca regală-Traminer” din colecția „7 coline” a celor de la Vinăria din Vale.
#3. Pepene verde, brânză feta și nuci pecan. Pepenele verde este elementul de bază al platoului nostru, iar brânza feta definește gustul întregii construcții. Nucile pecan sunt cele care ne vor oferi senzația de sațietate și ne vor permite să păstrăm inalterabil postgustul vinului. În acest caz, puteți opta pentru un vin rosé de la Carlevana – Cabernet Sauvignon Rosé.
#4. Struguri roșii, cașcaval brie, smochine și nuci caju. Un platou în care vitaminele se simt la ele acasă. Pentru că avem în această combinație și gustul intens al smochinelor coapte, vă recomandăm să deschideți o sticlă de vin roșu de la Gitana Winery, de exemplu un Cabernet Sauvignon. Aromele intense ale vinului se vor domoli într-un vals echilibrat cu cașcavalul brie.
#5. Mango, cașcaval Roquefort, semințe de dovleac și unt de arahide. Aveți o combinație specială în care dulcele se împletește cu prospețimea dată de mango și cu gustul puternic al cașcavalului Roquefort, iar băutura ideală este vinul spumant Aurelius.
Pentru ca seara romantică sau întâlnirea cu prietenii să devină memorabilă, iar degustarea să fie de succes, asigurați-vă că toate produsele alese sunt proaspete. Aici vă sare în ajutor echipa METRO care poate transforma experiențele culinare într-o veritabilă călătorie prin cele mai exotice puncte ale lumii. În cazul în care alegeți să vă mutați în sânul naturii, pentru a vă desfăta cu răcoarea vinului ales și a deliciilor gastronomice, alegeți produsele ecofriendly pe care le găsiți în orice magazin METRO.