(video) Alfabetul media pentru TINEri. Drepturile tinerilor în raport cu mass-media

Untitled

 Ai fost filmat într-un moment nepotrivit, iar imaginile au fost făcute publice? Cu siguranță te-ai întrebat ce ai putea face în acest sens.

În emisiunea de astăzi vorbim despre drepturile tale!

# Dreptul la informare este unul universal. Nimeni nu îți poate îngrădi dreptul de a fi la curent cu tot ce te interesează, mai cu seamă să ai acces la informație veridică.

# Dreptul la replică – în cazul în care ai fost vizat într-un material jurnalistic, ai dreptul să ceri și să insiști să îți fie publicată opinia. Jurnaliștii sunt obligați să reflecte punctele de vedere ale tuturor părților implicate.

# Dreptul la dezmințire – ai dreptul să ceri jurnaliștilor să dezmintă informațiile false, în cazul în care ai fost acuzat de ceva pe nedrept.

# Dreptul să refuzi să fii filmat. Atunci când un reporter sau o reporteră te oprește pe stradă pentru un vox, ai tot dreptul să ceri să nu fii filmat, iar imaginile cu tine să nu fie publicate. Dacă au fost publicate, poți să ceri să fie scoase.

Totuși, te sfătuim să fii prietenos cu presa atunci când ești abordat pe stradă, în condițiile de astăzi e tot mai greu să fii jurnalist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente