Ruslan Codreanu despre alegerile de duminică: „E ceață din nou în Moldova. Sper că nu pentru următorii patru ani”

ruslan codreanu

Fostul primar interimar, Ruslan Codreanu, a comentat rezultatele alegerilor de duminică. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta spune că și-a exercitat dreptul la vot duminică, chiar dacă nu i s-a oferit posibilitatea de a-și exercita dreptul să candideze.

„Sunt sunat de media să comentez rezultatele alegerilor. Știu că toți ați așteptat de la mine o reacție. De parcă nu era clar sau ar fi ceva de comentat.

Duminică am mers la vot, pentru a-mi exercita dreptul, chiar dacă nu am putut să îmi exercit dreptul de a candida și a fi pe buletinele de vot. Alianța și mimarea democrației este la ea acasă.

Câteva gânduri doar vreau să le fac publice – îmi pare rău că Victor Chironda împreună cu colegii nu au reușit să ia mai multe locuri în consiliu. Și mai rău, îmi pare că din cauza la circuri politice, unele cadavre politice au reușit să ia 10 %, după ce au vorbit de tancuri 10 ani și au adus în stare deplorabilă orașul, în care miroase, în care drumuri noi făcute din bani împrumutați după un an au început să se strice și multe altele.

Despre turul doi, despre cele opt milioane ce urmează a fi cheltuite și despre cum deja își împart viceprimarii, pretorii și deciziile în CMC, nu cred că trebuie să vorbesc eu. Fiecare nu are decât să-și facă concluziile proprii. Apropo, ați văzut cheltuielile de milioane ale fiecărui partid?

Alianța de la putere, nu doar că nu a așezat instituțiile în matca democrației, dar au politizat tot ce s-a putut în continuare. Au folosit resurse financiare, resurse administrative și au dat la o parte pe toți cei care încurcau.

Moldova trebuie transformată – la propriu! Iar asta nu se face doar în cicluri electorale, nu se face nici prin slogane populiste, nu se face prin geopolitică. Oamenii trăiesc o pseudodezvoltare, într-un permanent statu-quo cu aceleași abordări și zero schimbări, victimele unor politicieni avari.

Poporul stă și așteaptă justiție liberă, ca toți să aibă drepturi egale, iar funcționarii să nu accepte indicații la nesfârșit de la stăpânii aflați foarte vremelnic la putere.

Transformarea țării ține de infrastructură, elementarul – toalete în orice școală din țară. Transformarea țării ține de bani și de resetarea relațiilor cu mediul privat, pentru că aberațiile din ultimul timp vor duce la împrumuturi iresponsabile. Transformarea ține de a ne gândi dacă nu rezolvăm problemele de mediu, vom ajunge în câțiva ani să nu avem apă. Iar lista poate continua la nesfârșit.

Despre alegeri, aș vrea să spun că „aleșii” sunt oglinda poporului. Dar nu este așa. Guvernarea actuală a dat la o parte zeci de candidați independenți din toată țara. Tăind foile, fără să țină cont că acolo erau zeci de mii de semnături ale oamenilor care își doreau altceva.

P.S: E ceață din nou în Moldova. Cod galben de ceață în toată țara. Aveți grijă vă rog. Sper că nu pentru următorii patru ani”, a menționat acesta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente