Pe 19 octombrie, Biroul Național de Asistență eTwinning Plus Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei au organizat un seminar de dezvoltare profesională pentru profesorii debutanți înregistrați recent pe platforma eTwinning – „Ciclul de viață a unui proiect. Etape și pași în implementarea proiectelor eTwinning”.

La acest seminar au participat 25 de cadre didactice din diferite regiuni ale țării – Anenii Noi, Drochia, Chișinău, Fălești, Florești, Telenești, Criuleni, Călărași, Căușeni, Dondușeni, Rezina, Ștefan Vodă –, care au fost ghidate de către ambasadorii eTwinning Liliana Nederița și Sergiu Jelihovschii în vasta lume a proiectelor eTwinning.

Profesorii au explorat și analizat proiectele câștigătoare de premii europene, acestea din urmă fiind nu doar un exemplu de urmat, dar și o sursă de inspirație pentru profesorii începători care își completează „pușculița eTwinning” cu instrumente TIC de realizare a scopurilor propuse în cadrul proiectului, a comunicării, a colaborării, evaluării și documentării.

Seminarul a avut drept scop familiarizarea cadrelor didactice cu:

# aspectele organizaționale ale unui proiect eTwinning plus.etwinning.net;

# conceptul de comunicare online și a mijloacelor de realizare a ei în cadrul proiectelor educaționale online;

# instrumentele TIC în prezentarea conținuturilor informaționale;

# conceptul de colaborare online și crearea produselor în colaborare cu partenerii de proiect;

# etapele unui proiect și realizarea unei schițe de proiect în funcție de acestea;

# criteriile de calitate ale unui proiect eTwinning.