Regizorul american Francis Ford Coppola a dezvăluit sâmbătă că lucrează la un proiect care va fi cel mai ambițios din cariera sa

francis-ford
Foto: vanityfair.com

Regizorul american Francis Ford Coppola a dezvăluit sâmbătă că lucrează la un proiect faraonic, la care se gândește de mai multe decenii „Megalopolis”, un film despre utopie, pe care cineastul îl consideră mai ambițios decât „Apocalypse Now”.

„Am lucrat la acest proiect în urmă cu 20 de ani. Am încercat cu adevărat, voiam să fac un film despre utopie, despre ceea ce înseamnă cu adevărat raiul pe Pământ”, a declarat celebrul cineast american într-o conferință de presă organizată la Lyon, unde a fost recompensat cu premiul Lumière pentru întreaga carieră.

„Am un scenariu și cred că el se apropie de ceea ce vreau să fac, cred că mă apropii pentru prima dată de scopul meu”, a adăugat regizorul în vârstă de 80 de ani, care a abandonat acest proiect în urma atacurilor teroriste comise pe 11 septembrie 2001 în Statele Unite, informează AFP.

„Aș spune că acesta este cel mai ambițios film al meu, chiar mai ambițios decât «Apocalypse Now», un film-cult al regizorului american despre Războiul din Vietnam, premiat cu Palme d’Or la Cannes în 1979.”

El a precizat că lungmetrajul „Megalopolis” spune povestea unui bărbat care are o viziune a viitorului și care vorbește despre conflictul dintre acea viziune și tradițiile trecutului, conținând în același timp o poveste de dragoste.

„Am vrut întotdeauna să fac un film cu o mare poveste de dragoste, dar nu l-am făcut niciodată. Însă mi-ar plăcea să fac acest lucru înainte de a pleca din această lume”, a adăugat Francis Ford Coppola.

Întrebat de jurnaliștii prezenți la Festivalul Lumière în legătură cu declarațiile recente făcute de Martin Scorsese, care a spus că filmele cu supereroi, precum cele realizate de studioul Marvel, „nu reprezintă cinematografia”, Francis Ford Coppola a declarat că Scorsese „are dreptate”.

„Ne așteptăm ca cinematografia să ne aducă ceva, o lămurire, o cunoaștere, o inspirație. Nu cred că vreun om reține ceva util din faptul că vede mereu același film”, a spus Francis Ford Coppola.

„Martin a fost amabil atunci când a spus că acele filme nu reprezintă cinematografia. El nu a spus că ele sunt demne de dispreț, dar eu spun acest lucru”, a adăugat regizorul american, scrie Agerpres.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente