Echipa #diez nu a avut timp de plictiseală în această duminică. De ce? Pentru că am avut alegeri locale. Ne-am trezit mai devreme, am mers să ne exercităm dreptul de vot și ne-am continuat munca până seara târziu. Pe lângă toate satele și orașele pe care le-am urmărit, fiecare reporter avea un punct pe hartă, care îl interesa mult mai mult decât celelalte. Vorbim despre localitățile de baștină.

Am hotărât să facem o totalizare și am rămas surprinși de coloritul politic. Iată cum s-a votat în localitățile de baștină ale reporterilor #diez.

# În comuna Bârlădeni, raionul Ocnița, localitatea de baștină a Liliei Zdibneac, va fi organizat turul II. În lupta finală au acces candidatul PSRM și o candidată independentă.

lily

# În cel mai mare sat din Moldova, așa obișnuim noi să glumim în redacție atunci când ne referim la orașul Chișinău, va fi organizat turul II. Lupta finală va fi între Ion Ceban (PSRM) și Andrei Năstase (Blocul ACUM).

La Buicani, de unde vine Alexandru Lebedev, întâietate a ținut PSRM.

În Centru, de unde vine Djein Vacari, tot PSRM a ținut întâietate.

La Râșcani, de unde vine Valeria Batereanu, cele mai multe voturi le-a obținut, la fel, PSRM.

chisinau

# În orașul Căușeni, localitatea de baștină a Iuliei Vrabie, va fi organizat turul II. În lupta finală a acces candidatul PDM și candidatul Blocului ACUM.

iulia

# În satul Costești, raionul Ialoveni, localitatea de baștină a lui Ștefan Grigoriță, va fi organizat turul II. Lupta finală va fi între candidatul USB și Blocul ACUM.

costesti

# În satul Abaclia, raionul Basarabeasca, localitatea de baștină a lui Constantin Topală și a Elenei Baranov, a câștigat candidatul PLDM.

abaclia

# În orașul Strășeni, localitatea de baștină a lui Sandu Oprea, a câștigat alegerile o candidată independentă.

# În satul Chetrosu, raionul Drochia, localitatea de baștină a lui Dinu Bubulici, va fi organizat turul II. Bătălia se va da între candidata ACUM și candidatul PSRM.

sandu

dinu 1

# În satul Slobozia Mare, raionul Cahul, localitatea de baștină a Alinei Gîrneț, a câștigat candidata Blocului ACUM.

alina

# În municipiul Bălți, localitatea de baștină a lui Liubomir Guțu, a câștigat Renato Usatîi.

liubo

# În orașul Sângerei, localitatea de baștină a Stelei Televca, va fi organizat turul II. Bătălia finală va fi între candidatul PDM și candidatul PUN.

stela

Da, avem un adevărat colorit politic! În localitatea ta de baștină cine a câștigat?