Cine a câștigat în localitățile de baștină ale politicienilor Năstase, Ceban, Dodon și Sandu

colaj politicieni

Pe 20 octombrie au avut loc alegerile generale locale în toate localitățile din țară, printre care și municipiul Chișinău. Cetățenii și-au ales primarii și consilierii locali pentru următorii patru ani. Pe lângă aceasta, în patru circumscripții din țară au fost organizate și alegeri parlamentare.

La Chișinău va fi organizat turul II, iar pentru funcția de primar se vor duela Andrei Năstase și Ion Ceban.

Cu toate acestea, tinerii sunt curioși să afle cine a câștigat funcția de primar în orașele de baștină ai acestor doi candidați. Echipa #diez a mai adăugat pe listă și localitățile unde s-au născut Maia Sandu și Igor Dodon.

Așadar, pentru că Ion Ceban s-a născut la Chișinău, rezultatele finale le vom afla peste două săptămâni. S-ar putea să-l vedem chiar pe el în funcția de primar, întrucât pentru acest post va concura cu Andrei Năstase.

În localitatea de baștină a lui Andrei Năstase, adică în comuna Mândrești, următorii patru ani vor fi conduși de candidata independentă Guzun Oxana, care a adunat 51,19 % din totalul de voturi.

La Risipeni, unde s-a născut prim-ministra Maia Sandu, a câștigat Mosoreti Dmitri, care reprezintă Partidul Democrat din Moldova și care a acumulat 69,67 % din totalul de voturi.

În satul Sadova de unde este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, alegerile au fost câștigate de către candidatul independent Anghel Tudor – 61,16 %.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente