Compania Huawei duce discuții privind licențierea tehnologiei sale de rețea 5G

huaweiiii
Foto: bbc.com

Compania Huawei duce discuții cu unele companii din domeniul telecomunicațiilor din SUA privind lansarea tehnologiei sale de rețea 5G, a declarat vineri un executiv Huawei, informează Reuters.

Vincent Pang, vicepreședintele senior și directorul de consiliu al companiei, a declarat că unele firme și-au exprimat interesul pentru o afacere pe termen lung, fie pentru un transfer unic, refuzând să numească sau să cuantifice companiile.

„Există unele companii care ne vorbesc, dar ar fi nevoie de o călătorie lungă pentru a finaliza cu adevărat totul”, a explicat Pang într-o vizită la Washington săptămâna aceasta.

Guvernul Statelor Unite, temându-se că echipamentele Huawei ar putea fi folosite pentru a spiona clienții, a condus o campanie de convingere a aliaților să o interzică din rețelele lor 5G. Huawei a negat în mod repetat afirmația.

În luna mai, Huawei, cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din lume, a fost plasat pe o listă neagră a Statelor Unite pentru probleme de securitate națională, interzicându-i să cumpere piese fabricate în America fără o licență specială.

De asemenea, Washingtonul a adus acuzații penale împotriva companiei, în legătură cu frauda bancară, încălcarea sancțiunilor americane împotriva Iranului și furtul secretelor comerciale, pe care Huawei le negă.

Menționăm că, Huawei a cheltuit miliarde pentru a dezvolta tehnologia 5G din 2009.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente