India vrea să construiască cel mai mare sistem de recunoaștere facială din lume

india
Foto: digi24.ro

Un proiect pilot lansat de un activist indian a reușit în 15 luni să obțină rezultate spectaculoase, scrie digi24.ro.

În urmă cu 15 luni, Bhuwan Ribhu a pornit un proiect pilot ambițios, un program care să compare fotografiile tuturor copiilor dispăruți aflați în baza de date a poliției din India cu altă bază de date în care să se afle fețele tuturor copiilor aflați în instituțiile de îngrijire ale statului.

Rezultatul este spectaculos: peste 10 mii de copii dispăruți au fost găsiți în instituțiile statului, iar acum ei vor fi reuniți cu familiile lor. Majoritatea au fost victime ale traficului de copii, obligați să muncească pe câmp, în fabrici ilegale sau în bordeluri.

Această realizare a fost posibilă cu ajutorul unei tehnologii de recunoaștere facială pusă la dispoziție de Poliția New Delhi.

„Sunt peste 300 de mii de copii dispăruți în India și peste 100 de mii aflați în instituțiile statului. Era imposibil să comparăm datele manual”, a spus Ribhu.

Găsirea copiilor dispăruți este doar una dintre provocările cu care se confruntă forța subdimensionată de poliție din India. Există 144 de polițiști la 100 de mii de oameni, spre deosebire de Uniunea Europeană, unde sunt 318 polițiști la 100 de mii de cetățeni.

În ultimii ani, poliția din India a recurs la tehnologia de recunoaștere facială pentru a compensa lipsa de oameni.

Poliția New Delhi a adoptat tehnologia în 2018 și este folosită în cazul evenimentelor de amploare și pentru a combate infracționalitatea și în alte state.

În cadrul proiectului, imaginile obținute de la rețeaua tot mai mare de camere de supraveghere ar putea fi comparate cu fotografiile suspecților, infractorilor, imagini din pașapoarte sau imagini din bazele de datele locale ale instituțiilor.

Mai mult, platforma ar permite căutări efectuate pe baza fotografiilor încărcate din ziare, imagini trimise de public sau schițe ale suspecților.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente