Valeriu Turea a fost numit în funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora

valeriu-turea-840×420

Prim-ministra Maia Sandu a anunțat, la începutul ședinței Guvernului de astăzi, 18 octombrie, că Valeriu Turea a fost numit în funcția de șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora.

Valeriu Turea este jurnalist și diplomat. Acesta a fost detașat de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pentru o perioadă de un an în calitate de șef al Biroului Relații cu Diaspora (BRD). Turea a deținut această funcție și în trecut, în perioada 2015-2016. De asemenea, acesta a fost ambasador al Republicii Moldova în Republica Portugheză și Regatul Marocului între anii 2010 și 2015.

Reamintim că, pentru această funcție a fost organizat un concurs de către Cancelaria de Stat, însă Guvernul a anunțat, după finalizarea concursului, că niciun candidat, dintre cei patru admiși la interviu, nu a acumulat punctajul necesar pentru a deține această funcție.

Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, a declarat pentru ZdG că un nou concurs va fi organizat după ce Turea își va prelua activitatea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente