„Partidul Nostru” a făcut publică o declarație în care își manifestă indignarea în legătură cu faptul că PSRM i-a clonat ziarul, l-a umplut cu mesaje false pentru a denigra imaginea liderului formațiunii, Renato Usatîi, și îl împarte oamenilor.

În textul declarației se spune că deși așa-numitul ziar nu conține nicio informație despre tiraj și autori, iar cei care l-au distribuit nu s-au identificat ca reprezentanți ai vreunei formațiuni politice sau concurent electoral, sursele Partidului Nostru din stafful electoral al PSRM au confirmat că anume formațiunea din care fac parte stă în spatele acestei acțiuni.

Partidul Politic „Partidul Nostru” consideră că PSRM recurge la astfel de gesturi disperate în contextul rezultatelor slabe pe care le va obține la Bălți și solicită instituțiilor abilitate, în special Comisiei Electorale Centrale, să investigheze acest caz și să penalizeze vinovații. De asemenea, Partidul Nostru presupune că în spatele acestei campanii de denigrare ar sta inclusiv președintele Igor Dodon.

De menționat că nu este pentru prima dată când Dodon recurge la clonarea unor ziare în campania electorală. El a mai procedat în acest fel în 2011, la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Atunci o echipă de tehnologi politici ucraineni, pe care o contractase Dodon, a editat falsurile mediatice „Ziarul de Chişinău” şi „Timpul Chişinăului”, clonând două publicații cu denumiri similare. Strategia însă nu l-a ajutat pe Dodon, acesta fiind învins în alegeri de liberalul Dorin Chirtoacă.

ziarusatai