S-a dat startul înscrierii la „LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People” – un eveniment pentru tinerii pasionaţi de IT

cover legathon

Tinerii pasionaţi de IT sunt invitaţi să se înscrie la un eveniment inedit – LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People – care va avea loc în perioada 8-10 noiembrie la Chişinău. Participanţii vor contribui la elaborarea unei aplicaţii prin care orice persoană va putea semnala prevederile legale care generează sau pot genera cazuri de corupţie.

LEGATHON va întruni 30 de tinere și tineri. Ghidaţi de specialişti IT şi experţi anticorupţie, ei vor genera o interfață pentru platforma Centrului Național Anticorupție, care va permite semnalarea legilor sau actelor normative ce conțin prevederi ambigue, interpretabile și/sau care pot genera corupţie. Cea mai bună propunere de interfaţă va utilizată pentru platforma CNA.

La eveniment se pot înscrie tinerii pasionați de limbaje de programare, baze de date și informații, precum şi liberii profesioniști în domeniul tehnologiilor informaționale, care pot dezvolta UX-uri și cu abilităţi de aranjare a elementelor în pagină (inputs, labels, tabs, typography etc.).

Participanții vor lucra în șase echipe a câte cinci persoane, astfel doritorii se pot înregistra individual sau împreună cu echipa.

Formularul de înregistrare poate fi accesat AICI. Termenul limită de înregistrare este 3 noiembrie, ora 18.00.

„Legathon: Hack Corruption” va avea loc în perioada 8-10 noiembrie 2019 la Digital Park. Mai multe detalii urmăriți pe pagina de Facebook a evenimentului. Echipele câştigătoare vor obţine premii de valoare.

Evenimentul „LEGATHON: Hack Corruption. Law to the People” este organizat în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD Moldova în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente