În curtea liceului Gheorghe Asachi a staționat, ieri, ‚‚EUROBUS’’ – autobuzul care călătorește prin orașele Ucrainei și Moldovei cu scopul de a răspândi informația privind Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, de asemenea și pentru a comunica despre posibilitățile pe care le oferă acest acord tinerilor, mediului de afaceri, societății civile și altora.

De asemenea, s-a desfășurat sesiunea de informare „Oportunități educaționale europene pentru tineret’’ și a fost prezentat câteva scurtmetraje despre valorile europene.

Pe parcursul orelor 13.00-17.00, vizitatorii s-au jucat, au participat la victorine cu premii, dar și la două workshopuri în cadrul cărora doritorilor li s-au prezentat oportunitățile Erasmus+. Cum să depui actele pentru a deveni student internațional. Tot aici, foștii studenți care au studiat peste hotare au povestit experiența lor din universitățile europene.

Al doilea workshop a fost dedicat parteneriatului dintre Republica Moldova și UE.

Proiectul ‚‚EUROBUS’’ este implementat de către  AO ‚‚Agenția de Dezvoltare Regională din Bucovina’’ cu sprijinul proiectului ‚,Impact – Sprijin pentru implementarea Zonei de Liber Schimb în Ucraina, Moldova și Georgia’’, care se încorporează în cadrul Fondului Regional al Parteneriatului Estic privind reforma administrației publice (GIZ). Acest eveniment a fost organizat și în parteneriat cu AVI Moldova.