Academicianul Ion Bostan a fost decorat cu Premiul AGIR și medalia ASTR „Primus Inter Pares”

1-11-1030×659

În acest an, în premieră, la Chișinău s-au desfășurat Zilele Academiei de Științe Tehnice din România. Scopul acestora este sensibilizeze societatea în rolul pe care îl are creativitatea în perpetuarea civilizației umane.

În cadrul conferinței, academicianului Ion Bostan i-a fost oferit Premiul de Excelență din partea Asociației Generale a Inginerilor din România și medalia „Primus Inter Pares” al Academiei de Științe Tehnice din România în semn de apreciere a activității sale de cercetare.

Ion Bostan a declarat că se va dedica în continuare cercetării: „În viziunea mea, prea mult timp m-am reținut ca rector – s-au acumulat multe proiecte pe care sper să le realizez după 70 de ani.”

Cu diplome de membru de onoare și însemne ale Academiei de Științe Tehnice din România s-au învrednicit Rodica Sturza, Carsten Drebenstedt, Pavel Alexei Topală, Oleg Lupan.

Un aspect important al Conferinței Internaționale Zilele Academiei de Științe Tehnice din România 2019, ediția a XIV-a, l-a constituit vernisarea de către Biblioteca tehnico-ştiinţifică a UTM a unei ample expoziţii de carte didactico-științifică editată de-a lungul anilor de către academicianul Ion Bostan, transmite site-ul UTM.

3-11-1030x572

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente