(video) Primul videoclip din anii ’80 care a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube

sg

„Sweet Child O’ Mine”, un cântec celebru din repertoriul trupei rock americane Guns N’ Roses, a devenit primul videoclip din anii ’80 care a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube.

Această piesă celebră, lansată în 1987 și inclusă pe albumul de debut al grupului californian, intitulat „Appetite for Destruction”, a înregistrat, în medie, 590 000 de vizualizări zilnice în acest an, informează BBC, citat de agerpres.ro.

Grație acestei performanțe, Guns N’ Roses ocupă primul loc în clasamentul vizualizărilor de pe YouTube atât pentru anii ’80, cât și pentru anii ’90.

Un alt cântec celebru al trupei americane, „November Rain”, lansat în 1992, este singurul videoclip din anii ’90 care a depășit un miliard de vizualizări pe YouTube.

Axl Rose, Slash și colegii lor din trupa Guns N’ Roses au rămas până în zilele noastre vedete de prim rang și continuă să atragă la concertele lor un public numeros, alcătuit atât din spectatori maturi, cât și tineri.

Formația californiană are peste 6,7 milioane de admiratori pe YouTube, iar „Appetite For Destruction” a rămas până astăzi cel bine vândut album de debut din Statele Unite, înregistrând totodată peste 30 de milioane de copii comercializate pe plan mondial.

Cele mai vizionate videoclipuri muzicale de pe YouTube și care provin din anii ’80 arată astfel: Guns N’ Roses – „Sweet Child O’ Mine” (un miliard de vizualizări), A-ha – „Take On Me” (943 de milioane de vizualizări), Cyndi Lauper – „Girls Just Want To Have Fun” (786 de milioane de vizualizări), The Police – „Every Breath You Take” (699 de milioane de vizualizări), Michael Jackson – „Billie Jean” (694 de milioane de vizualizări).

În vara acestui an, „Bohemian Rhapsody”, un cântec legendar al trupei britanice Queen, lansat în anii ’70, a devenit cel mai vechi videoclip muzical care a depășit pragul de un miliard de vizualizări pe YouTube.

Single-ul „Gangnam Style” al rapperului Psy a fost primul videoclip care a realizat această performanță, în 2012. Această piesă are în prezent peste 3,4 miliarde de vizualizări pe YouTube.

Recordul absolut în acest domeniu, cel mai vizionat videoclip de pe YouTube din toate timpurile, aparține duetului format din Louis Fonsi și Daddy Yankee, al cărui clip „Despacito” a adunat peste 6,4 miliarde de vizualizări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente