Rosian Vasiloi, despre contrabanda de la vamă: „Cea mai afectată frontieră a fost cea moldo-română”

img

Ruslan Vasilor, șeful Poliției de Frontieră, a declarat în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la postul de televiziune Jurnal TV că cel mai afectat sector de contrabandă a fost cel moldo-român.

„Eu nu pot diviza după importanță sectorul moldo-român sau cel ucrainean, dar din punct de vedere al flagelului de trafic ilicit de mărfuri cu impact a fost înregistrat mai mult în sectorul moldo-român. De exemplu, dacă vorbim despre mărfurile industriale de la „Kilometrul 7” sau de la Cernăuți, atunci se referă la sectorul moldo-ucrainean. Însă ca impact, imaginea Republicii Moldova a fost pătată anume din cauza contrabandei de la frontiera cu România. Cu toate acestea, nu îmi este clar de ce tehnica donată de americani și europeni stătea în paragină timp de un an și jumătate. Vorbesc aici de Sistemul de termoviziune care nici nu a fost scos din boxă. Trebuia de pus câteva baterii ca să funcționeze”, a povestit Vasiloi.

Vă amintim că, pe 20 iunie, Sorin Stati, ex-director al companiei MoldATSA, a declarat că Damir, Cavcaliuc, Țuțu și alți membri ai PDM ar fi fost implicați în mai multe scheme de contrabandă:

# Constantin Țuțu ar fi responsabil pe scheme de contrabandă cu țigări pe partea cu România;

# Dorin Damir – anabolizante prin Aeroportul Internațional Chișinău și Poșta Moldovei;

# Constantin Botnari – contrabandă cu chihlimbar (piatră prețioasă). Chihlimbarul este adus prin contrabandă din Ucraina prin Transnistria, ulterior ajunge la Aeroport și săptămânal se exportă câte circa două tone în Hong Kong. „În declarațiile vamale se scrie «stone» – piatră”, a explicat invitatul;

# Contrabanda cu țigări prin Aeroportul Chișinău și Poșta Moldovei era controlată de Ilan Șor.

Mai multe declarații vedeți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente