Comisia de selectare a celei mai bune fotografii a anului 2019 dedicată lumii sălbatice (Wildlife Photographer of the Year) a anunțat numele câștigătorului. Acesta este chinezul Yongqing Bao, iar fotografia lui a surprins o „întâlnire” a unei vulpi cu o marmotă.

Imaginea dramatică a unei marmote surprinse îngheţată de frică în faţa prădătorului său, o vulpe, este câştigătoarea prestigiosului premiu Wildlife Photographer of the Year oferit anual de Muzeul de istorie naturală din Londra.

Fotograful chinez a prins punctul critic al momentului când vulpea care stătuse ascunsă şi liniştită la pândă s-a repezit deodată asupra marmotei, care a realizat deodată pericolul de moarte în care se află şi a înlemnit cu gura căscată şi jumătate de corp îndreptat în direcţia vânătorului. Bao a surprins scena la începutul primăverii, în China, pe munţii Qilian. Cu o oră înainte, marmota zărise vulpea şi dăduse alarma printre celelalte să se întoarcă în vizuină.

Cum vulpea a rămas ascunsă şi a aşteptat răbdătoare, marmota a crezut că nu mai e niciun pericol şi a ieşit în căutarea hranei. Vulpea a profitat imediat şi s-a năpustit asupra marmotei. „Fotografic este pur şi simplu momentul perfect”, a spus Roz Kidman Cox, preşedintele juriului.

Vedeți mai jos și alte imagini înscrise la Concurs.

Credit foto: Facebook/Wildlife Photographer of the Year

Vedeți aici întreaga colecție de peste 1 000 de fotografii.