Programul de robotică BRD FIRST Tech Challenge Romania este dovada faptului că dacă sunt susținuți, ghidați și încurajați, liceenii își doresc să facă performanță într-un domeniu de viitor și sunt dispuși să muncească pentru a-și împlini visurile. Aflat la cel de-al patrulea sezon, programul implementat în țara vecină de Asociația „Nație Prin Educație”, prezintă de această dată 190 de echipe care provin din 93 de orașe. Mai mult, acestea se pot mândri deja cu o primă victorie: aceea că s-au calificat să ia startul în cel mai mare program de robotică și educație STEM din România.

Tema noului sezon al competiției internaționale FIRST Tech Challenge este SKYSTONE și se referă la orașele viitorului. Concret, tinerii care fac parte din fenomenul global FIRST trebuie să demonstreze că sunt capabili să lucreze în echipă pentru a găsi soluții inovatoare la problemele cu care omenirea se va confrunta. Toți membrii FIRST fac parte dintr-o comunitate care prețuiește și stimulează inspirația, creativitatea și speranța într-un viitor mai durabil.

Tema acestui sezon le reamintește liceenilor că au puterea de a influența felul în care arată locurile pe care le numesc „acasă” și, mai ales, îi încurajează să transforme pozitiv comunitatea din care fac parte.

FTC_BUC_FIN_DUM_2-5595

Asociația oferă în acest sezon granturi în valoare de 5 000 de euro pentru 30 de echipe recent formate, care constau în kituri de robotică, trusă de scule și imprimantă 3D. Pe toți cei peste 3 000 de elevi de liceu înscriși îi așteaptă un drum în care vor descoperi cât de importante sunt științele exacte, abilitățile de organizare, soft skills și munca în echipă. Ei vor avea ocazia să participe la meciuri demonstrative, patru competiții regionale și mult așteptata competiție națională de la București. Și, în cele din urmă, șapte cele mai bune echipe vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Detroit, SUA.

FTC_BUC_FIN_SAMB-2102

„Ar fi minunat să avem o echipă de robotică în fiecare liceu pentru că sunt copii talentați care și-ar dori să facă asta. Mulți elevi spun că BRD FIRST Tech Challenge Romania și Nație Prin Educație le-au schimbat viața și că nu-și pot imagina cum ar fi arătat adolescența lor fără programul de robotică. Ei nu învață doar să facă roboți, ci interacționează cu alți copii care au aceeași pasiune. Sper ca noul sezon să fie unul și mai bun, pentru că acum și noi, organizatorii, avem mai multă experiență. De asemenea, ne așteptăm ca elevii să vină cu roboți și mai performanți”, a declarat Dana Războiu.

FTC_TM_SAMBATA-4271

Iată care sunt momentele cheie ale acestui nou sezon BRD FIRST Tech Challenge Romania, la care oricine poate participa pentru a-și susține echipa preferată:

Regionalele eliminatorii:

# Cluj-Napoca: 7-9 februarie 2020;

# Timișoara: 21-23 februarie 2020;

# Iași: 6-8 martie 2020;

# București: 20-22 martie 2020;

# Campionatul Național: București, 3-5 aprilie 2020;

# Campionatul Mondial: Detroit, SUA, 29 aprilie-2 mai 2020.

FTC_TM_SAMBATA-4376

FTC_TM_SAMBATA-4668

KV landscape - BRD FIRST Tech Challenge Romania