Participă la un atelier pentru elevi și învață cum să protejezi mediul înconjurător în spațiul urban

XR_fb_spiruharet

Oare putem proteja mediul înconjurător atunci când acesta e într-un spațiu urban și sunt atâția oameni și factori care contribuie la poluarea acestuia? Și ce reprezintă acest „mediu înconjurător” în orașul Chișinău?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, Mișcarea Extinction Rebellion Moldova organizează atelierul „Protejăm mediu înconjurător în spațiul urban”, dedicat elevilor.

„În continuarea inițiativei #LectiaUrgenta, organizăm atelierul «Protejăm mediul înconjurător în spațiul urban» pentru elevi, cărora vrem să le arătăm că mediul înconjurător nu înseamnă doar copacii dintr-o pădure din afara orașului. Mediul înconjurător din spațiul urban ne influențează, în mod direct, sănătatea și starea de bine, de aceea este important să ne implicăm cu toții în protejarea acestuia”, explică organizatorii.

Astfel, în cadrul atelierului, activiștii își propun să depisteze, alături de elevi, problemele de mediu din orașul Chișinău și să exploreze soluții realizabile pentru acestea.

Atelierul are loc joi, 17 octombrie, la ora 15.30 la liceul „Spiru Haret”. Mișcarea invită și elevii de la alte instituții de învățământ, doritori să participe la eveniment.

Atelierul dedicat elevilor este una din acțiunile și evenimentele pe care mișcarea Extinction Rebellion Moldova le organizează în cadrul Revoltă pentru Mediu 2.0.

Extinction Rebellion Moldova (XR Moldova) este o mișcare civică care luptă pentru mediu înconjurător curat și sănătos și pentru reziliența climatică a Republicii Moldova. XR Moldova este una din cele peste 450 de filiale ale mișcării internaționale Extinction Rebellion, care în perioada 7-19 octombrie organizează o „revoltă internațională” pentru a atrage atenția societății și a politicienilor asupra crizei ecologice și urgenței climatice de pe planetă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente