(doc) A fost votată anularea avizelor pentru construcția unui centru multietajat în locul Cafenelei Guguță

OccupyGuguta

Consiliul Național al Monumentelor Istorice a votat anularea avizelor eliberate companiei Regata Imobiliare pentru construcția unui centru multietajat în locul Cafenelei Guguță. Anunțul a fost făcut de comunitatea Occupy Guguță.

Anularea avizelor a fost votată după ce societatea civilă a depus un demers la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„În demersul depus, am solicitat ca avizul pozitiv al Consiliului Național al Monumentelor Istorice din 17 ianuarie 2019 privind construirea unui edificiu (cu destinație – centru social-cultural și de agrement; regim de înălțime proiectat – opt niveluri supraterane 2S+D+P+7E) și avizul din 19 iulie 2018 cu același obiect să fie revocate”, explică autorii demersului.

Reamintim că, în anul decembrie 2015, Judecătoria Centru a decis că Finpar Invest poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguță din centrul capitalei, însă fără dreptul de a privatiza terenul. Decizia nu a mulțumit nici reprezentanții companiei investitoare, nici societatea civilă. De atunci, a început „lupta” pentru teritoriul pe care se află „Cafeneaua Guguță”. Tot de aici a pornit și viața comunității Occupy Guguță, cunoscuți pentru mai multe acțiuni sociale, cum ar fi „Protestul Permanent”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente