Cum este studiat fenomenul „Bullying-ului în școli”, în raionul Cantemir, și de ce este important acest lucru

70391704_1252515051587655_5885610392578686976_o

Se întâmplă pe coridoarele școlii, în curtea școlii, din păcate, uneori și în sălile de clasă. Nedepistat la timp, bullying-ul poate lăsa traume și repercusiuni ireversibile asupra adaptabilității copilului în societate. Pornind de la aceste idei și constatări, în perioada septembrie-noiembrie 2019, Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională familiarizează directorii adjuncți pentru educație din instituțiile de învățământ general din raionul Cantemir cu fenomenul „Bullying-ului în școli”, deoarece acest fenomen este mult mai des întâlnit decât ne-am dori să credem.

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională a luat inițiativa de a desfășura o serie de activități, la nivel regional, pentru a contribui la diminuarea acestui fenomen în școlile din raionul Cantemir. În acest context, a lansat proiectul „Stop Bullying în școli”. Scopul Proiectului constă în conștientizarea factorilor și consecințelor fenomenului tachinării/intimidării între elevi în instituțiile de învățământ, identificarea metodelor de prevenire a tachinării între elevi, în special determinarea responsabilităților personalului instituțiilor de învățământ în prevenirea și protecția copilului față de această formă de abuz (emoțional sau fizic).

Ulterior, managerii școlilor vor constata cazuri de expunere la violență a elevilor în școlile din raionul Cantemir, vor distribui în rândul elevilor chestionare de identificare a nevoilor și problemelor cu privire la situațiile de bullying, vor analiza răspunsul elevilor la chestionarul distribuit, vor participa la un seminar despre măsurile de intervenție în soluționarea cazurilor de bullying/cyberbullying și metode de micșorare a cazurilor de bullying/cyberbullying (pentru directori adjuncți/președinții consiliilor de elevi).

Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională consideră că cele mai multe beneficii în ceea ce privește eliminarea fenomenului „bullying-ului” constă în schimbarea mentalității elevilor de la o vârstă cât mai fragedă. Astfel, o altă activitate va fi instruirea elevilor în timpul orelor de „Dezvoltare personală” la tematica încetării oricărei forme de abuz între elevi.

Asociația Obștească „Centrul de Instruire și Dezvoltare Educațională” este o organizație non-profit, care își propune să contribuie la dezvoltarea educațională a cetățenilor, de la mic la mare. Se concentrează pe ateliere de instruire, activități educaționale și implementarea programelor civice și participative la nivel local și regional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente