Click To Pray eRosary. Vaticanul lansează o brăţară inteligentă care poate fi folosită pentru rugăciune

erosary-640
Foto: go4it.ro.

Vaticanul a lansat primul său dispozitiv de tip „wearable”: mătăniile „Click to Pray eRosary”, un soi de brăţară inteligentă care poate fi folosită pentru rugăciune. Brăţara eRosary este realizată agat şi hematit, iar partea centrală, în formă de cruce, este electronică şi include senzori de mişcare. Aceasta se conectează la o aplicaţie de telefon şi oferă acces la conţinut religios.

Click to Pray eRosary este o brăţară care doreşte să înveţe publicul tânăr să fie mai aproape de credinţă şi care are rolul de a-i învăţa pe cei care o poartă să se roage. Folosind senzorii de mişcare, mătăniile digitale pot detecta gestul de închinare, care activează modul de rugăciune cu ajutorul mătăniilor. Astfel, brăţara include trei moduri de utilizare: modul standard de rugăciune, rugăciunea contemplativă, sau alte trei tipuri, care vor fi actualizate în fiecare an, scrie go4it.ro.

cq5dam-thumbnail-cropped-750-422-640

Odată ce rugăciunea începe, brăţara va prezenta pe ecranul telefonului progresul şi va îl înregistra pe telefon. Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorii au acces la imagini şi alt conţinut religios care are rol educativ pentru cei interesaţi să afle mai multe despre religia catolică. Nu în ultimul rând, eRosary are şi funcţii de monitorizare a sănătăţii, asemeni unei brăţări de fitness obişnuite.

Click to Pray eRosary a fost dezvoltată de compania GadgeTek, specializată în gadgeturi de lifestyle. Aceasta este disponibilă chiar acum şi poate fi cumpărată de către credincioşi la preţul de 99 de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente